مصاحبه‌ای با « مصطفی قلیزاده علیار » شاعر و نویسنده و پژوهشگرتاریخ و ادبیات با عنوان « حضرت فاطمه زهرا(س) عامل اتحاد بین مسلمانان است

مصاحبه‌ای با « مصطفی قلیزاده علیار » شاعر و نویسنده و پژوهشگرتاریخ و ادبیات با عنوان « حضرت فاطمه زهرا(س) عامل اتحاد بین مسلمانان است
به بهانه بزرگداشت ایام فاطمیه مصاحبه‌ای با شاعر و نویسنده و پژوهشگرتاریخ و ادبیات و مسایل فرهنگی داشتیم که ایشان به بیان ارزش والای مقام حضرت زهرا و اقدامات انجام شده در خصوص بزرگداشت این بانو پرداختند.
پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۶
کد خبر :  ۱۶۷۵۵۷

حضرت فاطمه زهرا(س) عامل اتحاد بین مسلمانان است

زنده نگه‌داشتن ایام فاطمیه درواقع زنده نگه‌داشتن امامت است زیرا حضرت زهرا (س)با شهادت خود مظلومیت حضرت علی(ع) را نشان داده و مردم امام زمان خود را در آن دوران شناختند واحیای فاطمیه در واقع احیای کل معارف، احیای قرآن، احیای سنت رسول مکرم اسلام(ص) و معارف الهی است .

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در طول تاریخ از ابعاد مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و تاریخ اسلام غمی به بزرگی از دست رفتن یادگار پیامبر اسلام (ص) را در دوران جوانی و از بی مهری در آن زمان را از یاد نبرده است گرامیداشت و بزرگداشت شهادت حضرت فاطمه (س) هر ساله در ۲ دهه به نام‌های دهه اول و دوم فاطمیه برگزار می‌شود.

 

 به بهانه بزرگداشت ایام فاطمیه مصاحبه‌ای با شاعر و نویسنده و پژوهشگرتاریخ و ادبیات و مسایل فرهنگی داشتیم که ایشان به بیان ارزش والای مقام حضرت زهرا و اقدامات انجام شده در خصوص بزرگداشت این بانو پرداختند.

 

مصطفی قلیزاده علیار شاعر و پژوهشگرتاریخ و ادبیات و مسایل فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: شخصیت و سبک زندگی فاطمه زهرا (س) به لحاظ فردی، خانوادگی، اجتماعی، معنوی، اخلاقی و سیاسی الگوی هر مرد و زنی است طوری که حتی انسان‌های غیر مسلمان اما پاک نهاد هم می‌توانند از شیوه زندگی و سیره آن حضرت الگو بگیرند.

وی افزود: فاطمه زهرا (س) برترین بانوی تاریخ توحید و رمز توحید و نبوت و امامت به حق ائمه اطهار و  در عین حال عامل اتحاد مسلمانان است.

این شاعر و نویسنده بیان کرد: باید در طول سال رسانه‌های ما از شیوه زندگی پاک و الهی فاطمه زهرا بگویند و بیان فضایل ایشان را منوت به ایام خاص نکنند و نه اینکه در ایام فاطمیه فقط از مصائب آن حضرت ذکر مصیبت شود و در ایام روز مادر از فضایل ایشان مختصری گفته شود.

مصطفی قلیزاده علیار که مسوول ادبیات حوزه هنری آذربایجان‌غربی نیز میباشد یادآور شد: کانون هفتگی شعر را بعد از ظهر چهارشنبه‌ها به طور مستمر برگزار کرده‌ایم و هر سال در ایام فاطمیه و نیز ایام میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) مراسم شعرخوانی داشته‌ایم که شعرای استان و گاه مهمانانی از خارج از استان و حتی از خارج از کشور (ترکیه، آذربایجان و عراق) سروده هایشان در بیان فضایل بانوی عصمت حضرت زهرا قرائت کرده‌اند.

وی ادامه داد: در اسفند سال ۱۳۹۴ مراسم روز مادر را که مقارن با سالروز حضرت زهرا (س) بود مراسم عصر شعری به چهار زبان فارسی و ترکی و کُزدی و لُری برگزارشد که هم فضایل و شخصیت بی نظیر فاطمه زهرا (س) به زبان شعر بیان و هم نوعی وحدت اقوام ایرانی را در سایه بانوی دو عالم برپا کردیم.

این شاعر و نویسنده خاطر نشان کرد: من چند سالی در دهه هفتاد از سوی جامعه المصطفی قم در جمهوری خودمختار نخجوان به عنوان مدرس علوم دینی و فعال فرهنگی ایرانی بودم، برنامه‌هایی ادبی و فرهنگی به مناسبت‌های روز زن و روز مادر و سالروز میلاد و شهادت حضرت زهرا (س) با حضور شعرا و اندیشمندان مسلمان آن دیار برگزار کرده‌ام که به یمن جاذبه شخصیت معنوی و اجتماعی آن حضرت؛ هنوز هم به یادها مانده است.

کارهای فاخر هنری در شان شخصیت حضرت زهرا(س) درکشورمان انجام نشده است

مصطفی قلیزاده علیار اذعان کرد: متاسفانه در ایران در موضوع شخصیت جامع الهی حضرت زهرا (هنوز) کار فاخر هنری و فراگیر و جذاب مثل فیلم و سریال انجام نگرفته است و این خلاء ممکن است باعث شود مخالفان و دشمنان دست به کارهای مغرضانه هنری بزنند که بر جهان اسلام گران تمام شود.

وی عنوان کرد: باید حوادث تاریخی تاسف بار بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) و مصائب اهل بیت (ع) به خصوص مصائب و مظلومیت فاطمه زهرا (س)گفته شود و نمی توان تاریخ را کتمان یا گریم و تحریف کرد اما شیوه گفتن نباید زمینه سوء استفاده دشمنان را فراهم آورد و موجب اختلاف بین مسلمانان شود.

مصطفی قلیزاده علیار خاطرنشان کرد: هم علمای بزرگ و اندیشمند ما مثل علامه شرف الدین عاملی؛ علامه امینی؛ دکتر سید جعفر شهیدی، دکتر شریعتی و  در باره شخصیت و زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) کتابهایی ارزشمند و علمی نوشته اند و هم گاه دانشمندان بزرگ و پاک طینت غیر مسلمانی مثل "لوئی ماسینیون" فرانسوی در اروپا عمر خود را صرف تحقیق و تالیف کتابی سودمند در زندگی فاطمه زهرا (س) کردند که این موارد به واقع نشانگر عظمت شخصیت جامع و روشن فاطمه زهراست و نشان می‌دهد که شخصیت فاطمه زهرا (س) درعمق تاریخ چهارده قرن پیش شرق نمانده، بلکه مثل خورشید عالمتاب برای دیروز و امروز و فردای همه بشریت در شرق و غرب پرتوافشانی می‌کند.

خاطرنشان می‌شود ایام فاطمیه در حقیقت فرصتی است برای نهادینه شدن و ترویج سبک زندگی فاطمی در جامعه اسلامی و احیاء فاطمیه تنها به برپایی عزاداری صِرف نیست، بلکه ایام فاطمیه، فرصتی است برای احیاء سیره فاطمی در تمام ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی-سیاسی در جامعه امروز است.

ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه (س) مربوط به دوره و زمان خاصی نبوده و سیره و سبک زندگی ایشان نمونه و اسوه‌ای شایسته برای تمام عصرهاست و ایشان نه تنها در خانه‌داری، همسرداری و تربیت فرزند، الگویی نمونه و بی‌نظیر است، بلکه در سایر عرصه‌ها نیز بی‌نظیر بوده و تجلی سبک زندگی اسلامی در سیره حضرت صدیقه کبری (س) متبلور است.

آن چه مهم است، این است که رکن اساسی و زیربنای فرهنگی در هر جامعه‌ای، مادر است و اگر نارسایی فرهنگی در جامعه دیده شود و یا شخصیت‌ها و‌اندیشه‌های بلندی متولد شود، خاستگاه همه آن‌ها مادر است و هیچ جامعه‌ای طعم استقلال و عزتمندی را نخواهید چشید، مگر اینکه زنانش عزت بیابند؛ بنابراین می‌توان حضرت فاطمه زهرا (س)، را مادر فرهنگ تشیع و انقلاب اسلامی دانست و آموزه‌ها و تعالیم فاطمی را الهام‌بخش همه مردان و زنان مسلمان و غیرتمندی دانست که با زندگی فاطمی زمینه ظهور حضرت قائم (عج) را فراهم می‌کنند.

درخاتمه شعری از آقای علیار درباره حضرت زهرا(س) می‌خوانیم:

"خورشیدبانو"

ماه تو را تا دیدگانم دید بانو

مهر تو را دل نقش جان بگزید بانو

ای آفتاب آسمان روشنی بخش

ای زاده خورشید، ای خورشیدبانو

منظومه شمسی عشقی، از دلت تابان

صد مشتری، صد زُهره، صد ناهید، بانو

بعد از غروب آخرین مهر هدایت

روشن شد از تو خانه توحید، بانو

در سایه ات نخل ولایت قد کشیده ست

حق با اشارات تو می گردید بانو

چون لاله های کربلا داغ فدک دارد

هر کس که از باغ شما گل چید بانو

در بی کسیهای غریبانه علی را

تنها تو بودی آشنا، امید بانو

این شعر بر من شرمساری ها فزوده ست

چون نیست در شان تو بی تردید، بانو           

"مصطفی قلیزاده علیار"

گزارش : رقیه وکیلی

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر